Het Sanskrietwoord Chakra betekent letterlijk wiel of schijf. In yoga, meditatie en Ayurveda verwijst deze term naar de geconcentreerde energiecentra door het hele lichaam. Chakra’s zijn draaiende wielen van energie en licht. Er zijn zeven hoofdchakra’s, vanaf de basis van je ruggengraat tot aan de kruin van je hoofd. Deze zeven zijn:

 1. Wortel chakra
 2. Sacrale chakra
 3. Zonnevlecht chakra
 4. Hart chakra
 5. Keel chakra
 6. Derde oog chakra
 7. Kruin chakra

Buiten de zeven grote chakra’s die aan het fysieke lichaam zijn gehecht, wordt aangenomen dat er nog twee chakra’s bestaan, de Soul Star (zielster) en de Earth Star (aardster).

De Soul Star chakra buiten je lichaam

De Soul Star chakra bevindt zich ongeveer 6 tot 15 cm hoger dan het kruinchakra. Het ligt dus buiten, boven je hoofd. De kleur die bij dit Soul Star chakra hoort is wit, goud. Er is een poort tussen je kruinchakra, de Stellar Gateway genoemd en de Soul Star chakra. Ondanks dat het zich buiten het lichaam bevindt, wordt dit Soul Star chakra de “zetel van de ziel” genoemd. Het heeft deze naam omdat het je directe verbinding is met je hogere zelf, de Akasha-archieven, je karmische verleden en je vorige levens.

Dit chakra kan je dus zien als een soort opslagbank voor je ziel. Het soulstarchakra bevat alle informatie van het verleden en het huidige doel van je ziel om hier te zijn. Heb je ooit flitsen of intuïtieve weetjes ervaren over je vorige levens? Als dat zo is, ben je waarschijnlijk al verbonden met je Soul Star chakra. Over het algemeen is deze informatie over je ziel niet direct beschikbaar voor je in je aardse lichaam, tenzij je er per ongeluk op stuitte of per ongeluk je Soul Star chakra opent.

Loslaten

De betekenis van dit chakra gaat veel over het idee van ‘loslaten’. Het heeft betrekking op het toelaten van het goddelijke licht van de Geest en de

witte straal, om je leven te vullen. Deze energie moedigt je aan om oude houdingen los te laten, die je anders misschien in je huidigel even zouden hebben tegengehouden.

Dit chakra kan je verbinden met je ziel door haar goddelijk licht, liefde en spiritueel bewustzijn te sturen. Het is de katalysator voor het versterken van jouw relatie met het universum. Zodra dit chakra uit zijn sluimerende staat is ontwaakt, stijgt de ziel boven het menselijke ego uit, waardoor mensen een meer verlicht, spiritueel, vreugdevol en een fysiek gezond bestaan ​​kunnen ervaren.

Binnen het zevenchakra-systeem wat we kennen is ook de Soul Star chakra belangrijk. Zonder deze energie van de Divine zouden de zeven andere chakra’s uit balans raken, waardoor je lijden gaat ervaren. 

Wanneer is je Soul Star chakra uit balans?

 • Verwarring
 • Afstandelijkheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Paranoia
 • Mentale vermoeidheid
 • Depressie

Als hij wel in balans is ervaar je;

 • Verbondenheid met je hogere zelf
 • Het grotere plaatje in het leven zien
 • Gemoedsrust
 • Algehele tevredenheid

De verbinding met je hogere zelf

Omdat je Soul Star chakra verbonden is met je hogere zelf, is het ook verbonden met het licht van het universum. Deze krachtige energie kan je kruinchakra open en gezond houden, samen met al je andere chakra’s. Als je geïnteresseerd bent in het aanboren van je karmische verleden, vorige levens of de Akasha-kronieken, dan is de Soul Star chakra de sleutel. Door in het verleden van je ziel te kijken, kun je angsten en uitdagingen in dit huidige leven beter begrijpen. Waarom je ermee wordt geconfronteerd en hoe je ze kunt overwinnen.

Een ander voordeel van het weten van het verleden van je ziel, is het beter begrijpen van de relaties en mensen in je leven. Leren omgaan met informatie over je vorige levens en de Akasha-archieven kan krachtig zijn en je leven veranderen. Het kan ook verontrustend en schokkend zijn, als je er niet klaar voor bent. Als je je er ongemakkelijk bij voelt, of als je iets tegenkomt waar je nog niet klaar voor was. Er zijn professionals die gespecialiseerd zijn in regressie in het vorige leven en de Akasha-archieven die je veilig kunnen helpen. Als bijkomend voordeel zal het verbinden met dit chakra ook helpen om je paranormale gaven te ondersteunen.

Er zijn verschillende methoden om verbinding te maken met je Soul Star chakra;

 • Gebruik kristallen. Je kan ze in je hand houden tijdens het mediteren of draag ze bij je. Hieronder een rijtje welke kristallen je kan gebruiken:
 1. Kyaniet. Dit is een geweldig kristal om te gebruiken als je aan de slag gaat met dit chakra. Kyaniet helpt al je chakra’s zachtjes te reinigen en in balans te brengen, zodat je energetische lichaam in goede conditie is.
 2. Fenaciet. Dit minder vaak voorkomende kristal is krachtig om verbinding te maken met al je bovenste chakra’s en vooral met je hogere zelf. Omdat deze steen zeldzaam is, is het vaak een grotere investering.
 3. Seleniet. Deze super reinigende steen kan helpen om je kruin en Soul Star chakra te openen. Zwaai met wat seleniet rond je Soul Star chakra en kruinchakra om ze te reinigen en te openen.
 4. Clear quartz is de koningin als het gaat om het balanceren van al je chakra’s, en is vooral nuttig voor je bovenste chakra’s.
 5. Lithiumkwarts. Als je hulp nodig hebt om jezelf te kalmeren, terwijl je aan je reis begint met dit chakra. Heeft deze steen alle extra voordelen van helder kwarts met de toevoeging van kalmerende energie.
 • Mediteren. Begin je reis met nieuwsgierigheid terwijl je bekend raakt met dit chakra. Een Soul Star meditatie kun je begeleid doen of zelf. Concentreer je op je ademhaling en begin je een wit of gouden licht voor te stellen, ongeveer zes centimeter boven je hoofd. Als je voelt dat deze lichtbal een specifieke kleur wil aannemen, dan is dat prima. Stel je een straal wit licht voor uit het universum dat naar beneden straalt om je Soul Star chakra te ontmoeten. Zodra de lichtstraal verbinding maakt met je Soul Star, stel je voor dat deze bij elke ademhaling helderder wordt. Vraag om verbonden te zijn met je Soul Star. Als je met gidsen of engelen werkt, is dit een goed moment om hun steun in te roepen. Als je wil kun je de mantra herhalen; “Ik ben goddelijk licht” of “k ben liefde” tijdens de meditatie. Als je eenmaal verbonden bent met je Soul Star, stel je dan voor dat het licht ervan naar de rest van je chakra’s straalt en ze in evenwicht brengt en herstelt. Sluit deze meditatie langzaam en bedachtzaam door je voor te stellen dat het witte licht zich langzaam terugtrekt in het universum. Je kunt je de hele dag je Soul Star chakra blijven voorstellen die boven je hoofd gloeit.
 • Omdat je Soul Star chakra rechtstreeks is gekoppeld aan je kruinchakra, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kruinchakra gezond en uitgebalanceerd is. Als je kruinchakra geblokkeerd is, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot je Soul Star. Lees hier alles om je kruinchakra in balans te houden.

Laat een reactie achter