Bergsma Noflik, eten in rust

Na al dat lopen en bezinnen best wel honger gekregen. Op aanraden naar restaurant Bergsma Noflik in Easterein gelopen. Het is het oudste café van Friesland en bestaat al 500 jaar.

Bij oma op bezoek

Als je binnen stapt lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Een oude piano met koperen kandelaars, kaarsen van brandewijn flessen, Mechelse stoelen en lampen ver voor de tijd van mijn oma. Het personeel is heel vriendelijk en de sfeer  is zeer gemoedelijk. Alles gaat rustig en ik heb sinds lange tijd eindelijk weer ‘t gevoel dat ik mag blijven zitten. Ik krijg echt de tijd om in alle rust te eten. Het is volledig ontspannen, hier lijkt niemand met “de drukte” mee te doen, zalig.

Bergsma NoflikMenu

Eerst een heerlijk wijntje en dan een amuse van ‘t huis. Heerlijke smaken op een lepel, aardappel met zeewier en de rest helaas niet onthouden. Daarna lekker vers, warm brood, met drie verse smeersels van zongedroogde tomaten met geitenkaas, kruidenboter en een soort mayonaise met ui.

Bergsma NoflikBergsma NoflikMet liefde gemaakt

Allemaal even vers en lekker. Als hoofdgerecht kies ik voor de zalm met asperges, maar er zijn echt nog meer lekkere opties, geloof me. En zelfs over de garnering is nagedacht, je proeft de liefde waarmee het is bereid.

“Je bent om op te eten”

Als je het doet, doe het dan inderdaad goed, zoals hier. En het geheel smaakt inderdaad nog beter dan ‘t eruit ziet. Voor nu weer een stukje wandelen in de laatste avond zon, terug naar de knusse boomhut die wacht.

 

Laat een reactie achter