Het kleine Paradijs in Friesland

Het kleine Paradijs Friesland

Je moet er wat voor over hebben, want echt in de buurt is het niet. Maar de lange rit naar het kleine Paradijs in Friesland, is het meer dan waard! Je komt aan het einde van je rit door leuke, kleine dorpjes om vervolgens echt het “niemandsland” in te rijden. Aan het eind van een doodlopende weg staat een leuk huis met in de tuin verschillende, bijzondere overnachtingsplekken.

Mini-kon-tiki vlot

Vannacht sliep ik op het mini-kon-tiki vlot. Een klein vlot waar alleen kinderen rechtop kunnen staan en de luxe van stromend water ontbreekt. De gastheer gaat voorop en als de deurtjes open gaan ben ik verliefd! Een knus ingericht hutje met een unieke sfeer.

Heerlijke schapenvellen op de stoeltjes, olielampjes, een klein gaspitje en als je aan de kant blijft liggen zelfs een klein kacheltje. Die, als je je winterdekbed mee neemt, helemaal niet nodig blijkt.

Prachtige geluiden

Ik ga buiten zitten, heerlijke stoelen waar je de hele avond met plezier in zit en ik hoor niets dan alleen de vogels. Mevrouw eend is erg nieuwsgierig en zit nog net niet op schoot. De andere eenden hebben recht voor het vlot een landingsbaan en ik heb de hele avond dus vermaak. Verder zit er nog een kraai met een identiteitscrisis die alleen maar “pauw” roept.

“Vandaag besluit ik alleen maar te genieten”

De bedden opzetten is nog even een dingetje maar zorgt wel voor de nodige hilariteit. De matrassen liggen prima en je ontwaakt met het mooiste concert ooit, de vogels. Op bed drink je een heerlijk kopje koffie of thee terwijl je geniet van een super view. Je kan met het vlot punteren en “op avontuur”, maar dat sla ik voor deze keer even over.

Wat heb ik genoten bij het kleine in Paradijs Friesland . Ik ben nog niet klaar hier, vanavond slaap ik hier op een andere bijzondere plek. Ik ga slapen in de boomhut.

Laat een reactie achter