Marienwaerdt, meer dan alleen een heerlijk wandel gebied

Marienwaerdt

Vandaag was ik onderweg met een waardevolle vriend in de Marienwaerdt. Gezien de weersverwachtingen had ik vier dubbele lagen aangetrokken en mijn alpaca muts uit Bolivia was ook mee. Alles onder de 10 graden voelt voor mij immers aan als bevriezen!

Marienwaerdt gebied

Ik kreeg te horen dat het ging om een route van 10 km. Dat klinkt best ver, zelfs zonder de ijzige kou. Gooi er nog een natte bui overheen en je hebt mij helemaal euforisch. Maar ik dacht laten we eens niet piepen en vooral ook niet nadenken maar gewoon doen!

Twee uur hebben we gelopen door de prachtige natuur bij de Marienwaerdt en we vonden het eigenlijk nog te kort. Om maar te zwijgen over hoe warm het was! Gelukkig stak er aan het eind toch nog even een windje op die onze neuzen deed verkoelen, zo had ik toch nog het idee dat ik ergens een bikkel was geweest.

MarienwaerdtIk wil wel, maar

De gesprekken waren zoals gewoonlijk zeer waardevol en deden me beseffen waar ik mee aan de slag wil. Ik loop al tijden aan tegen het feit dat ik van alles wil en vervolgens niets doe. Ik verschuil me o.a achter afspraken en sociale contacten die achteraf weinig brengen en niet meer dan een invulling zijn van mijn te kostbare tijd.

Verder begin ik niet aan wat ik wil omdat ik simpelweg niet weet waar ik moet beginnen. Wat is de eerste stap? Wat is de kern van wat ik wil? Gewoon niet weten hoe en wat. Ik zou bijna willen dat iemand me aan de hand neemt en zegt nu doe je dit en dan dat. En toen ik dit vertelde kwam daar de beste zin van vandaag: Begin gewoon!

“Should, would, could, did!”

Inderdaad! Waarom begin ik niet gewoon? Ik kan altijd bijschaven, aanpassen, veranderen etc. Soms zijn dingen zo simpel en weet je ze eigenlijk al lang. Soms moet iemand ze op het juiste moment tegen je zeggen zodat het kwartje echt valt. Wandelen geeft fijne inzichten, op naar het volgende rondje!

Marienwaerdt

 

AdresHet Klooster 5, 4153 RR Beesd