Pelgrimstocht, lekker lopen in Workum

de Pelgrimstocht in Workum
Vanmiddag “de walk around Workum” gelopen. Dit is een klein stukje van de totale Pelgrimstocht. Sint Odulphus trok in de 9e eeuw van Brabant naar het Friese land om daar mensen te bekeren. Hij stichtte er kloosters, regelde dat het land werd ontgonnen en zo werden er bijzondere landschappen gecreëerd.

De route van de Pelgrimstocht in Workum

De de Pelgrimstocht in Workum heeft een lengte van 260 kilometer en brengt je langs oude kloosters, weidse weilanden en schitterende meren. De wandeling die ik vandaag loop is speciaal vastgelegd voor ‘Leeuwarden – Culturele Hoofdstad 2018’.

Pelgrimstocht

App Abellife

Je hebt onderweg verre uitzichten en weinig begroeiing. Ik loop een paar keer verkeerd omdat ik de app abellife niet heel duidelijk vind. Maar alsnog heerlijk wandelen door de Friese weilanden. Hier en daar kun je wat schapen tegenkomen, altijd gezellig. Ook geniet ik nog even van ‘t IJsselmeer.

Lunch bij Restaurant Folkerts

Een aanrader voor je start van de Pelgrimstocht, is een lekkere lunch bij Restaurant Folkerts in Workum. Ik geniet van een heerlijke zeelunch met het perfecte broodje zalm. Er hangt een gemoedelijke sfeer in het donkere, bruine interieur en de paaseitjes staan al klaar.

Vanaf hier kan je makkelijk de route te volgen. Ik eindig ook weer bij Folkerts met een heerlijk drankje in de zon. Genieten op een bankje op het gezellige, drukke terras. Daarna heerlijk genieten bij het Kleine Paradijs en de boomhut.

Pelgrimstocht

 

Laat een reactie achter