“Moving day”, op naar Cambodja

Vandaag verslapen we ons voor het ontbijt, dus daar hoeven we al niet meer over na te denken. Waarom doen ze dat ook altijd zo vroeg, ontbijten. Het is vandaag “moving day” dus we hebben tijd genoeg. We vliegen pas om 20:15 dus we gaan een dagje chillen en hangen.

“The first step towards getting somewhere is to decide that you’re not going to stay where you are” 

We boeken een vlucht en hotel en gaan naar een restaurant om wat te eten en te zitten. Het 5-sterren hotel is zo idioot duur, dat we dat even voor gezien houden. En aangezien de zon niet schijnt, hebben we ook geen zin in het zwembad. De maximale uit-checktijd is 13 uur anders betaal je bijna net zoveel als we nu voor 1 nacht betalen.

Op naar het vliegveld, “Moving day”

We gaan naar het restaurant waar we al eerder waren om te lunchen en wat te hangen. We hebben de grootste lol, we zijn heerlijk gaar van het hangen en niks doen. We bestellen lekkere groene curry, zin in. Als we de borden krijgen ligt er een lekker eitje naast, jammie. Ik stop hem in mijn mond en iiieeeuuuuwwww. Wat een smerig ei! Ik heb in mijn leven nog niet zo iets goors gegeten, bah. Hij smaakt of hij al honderd jaar in de vitrine heeft gelegen. Dan is het eindelijk kwart voor vijf, terug naar het hotel en de taxi in.

“I followed my heart and it led me to the airport”

We nemen een grabtaxi, want de taxi’s bij het hotel zijn echt niet te betalen. Hij laat alleen een aardig tijdje op zich wachten dus wel gas erop nu. Net nadat we de snelweg op draaien, na de tolpoort, remt de chauffeur af. In een slakkengangetje rijdt hij door. Zou hij moeten invoegen? We wachten en wachten en als we vragen wat er is komt er geen reactie. Hij trapt het gas hard in maar er gebeurt niets. “Straks vliegt die auto nog in de brand”, zegt Marrit. Ik vrees echt dat hij stuk is. Ik wil uitstappen maar de deuren zitten op slot. Wat een ellende dit. Hoe kom je op de snelweg aan een nieuwe taxi? We moeten nu echt naar het vliegveld.

Betaal je de tol even

We vragen nog een keer wat er aan de hand is, maar het antwoord blijft wederom uit. Ik zeg hem de deur open te doen, we moeten een vliegtuig halen. Als ik eindelijk naast de auto sta gebaart hij me om weer in de auto te gaan zitten, maar hij komt nog steeds met geen meter vooruit.

“You may delay but time will not”

Dat ga ik dus mooi niet doen vriend, maak de kofferbak maar open. We pakken onze tassen en dan, vlak voor Marrit uit wil stappen, vraagt hij of ze nog wel even de tol wil betalen. Hahaha grapje zeker!

NEEEE, file

We lopen langs de snelweg terug naar het tolpoortje om daar op zoek te gaan naar een nieuwe taxi. Dat blijkt nog niet heel makkelijk. Alles zit vol of kijkt je niet eens aan. Dan na een tijdje stopt er een, gelukkig. Waar moeten jullie heen? Naar het internationale vliegveld, naar Cambodja. Hij kan helaas de snelweg niet meer opdraaien, dus moet een blokje om. En je raad het al, file! Wat een drama is dit, het houdt maar niet op.

Geen vlucht om 20:15

De tijd wordt krapper en krapper, als we het maar halen. Dan de snelweg weer op en hoppa nog veel en veel meer file. Maar goed, niets aan te doen. We moeten gewoon geduld hebben. Hij geeft vervolgens flink gas en rijdt overal behoorlijk te hard.

“Take me anywhere”

Zo komen we nog redelijk op tijd aan en gaan snel de in-checkbali zoeken. Op het grote bord staan mega veel vluchten, maar geen naar Cambodja om 20:15. Hoe kan dat? Zou er vertraging zijn?

Verkeerde vliegveld!

Ik check nog een keer mijn mail en dan, DAMN! We staan op het verkeerde vliegveld! Wat een koekebakker! Nu gaan we de vlucht zeker missen, het andere vliegveld is 1.5 uur rijden. Hebben wij dat! Dan maar buiten plan B bedenken. Ik check of er nachtbussen of treinen gaan zodat we geen tijd verliezen, maar helaas.

“You may delay but time will not”

In verband met de visa zal dit ‘s nachts wel niet gaan. Dan moeten we maar morgenvroeg vliegen. Op internet moet ik van alles regelen maar niks werkt, de site niet, de betaling niet, de bagage niet, het lijkt wel of we niet naar Cambodja mogen. We boeken een cheap hostel in de buurt van het andere vliegveld en zoeken een taxi. Dan maar weer 1.5 uur de andere kant op.

Bouwlamp naast mijn bed

De taxi rit loopt voorspoedig en bij de hostel staan ze al op ons te wachten. Snel de tassen droppen en op zoek naar wat eten. Als je niet op de hygiene, dieren en geuren let dan is het best een prima eettentje. We smikkelen en smullen en dan gaan we snel naar bed.

“ERROR 404, sleep not found”

Uiteindelijk slapen we toch weer veel te laat en zijn we meer wakker dan in dromenland. Het lampje van de airco is zo sterk, je kan er een bouwplaats mee oplichten. Marrit slaapt op een plank matras en moet de hele nacht draaien. Kortom, we zijn gebroken in de ochtend.

Slechte service

De taxirit gaat soepel, ook weleens lekker. De bagage konden we niet betalen online, maar gelukkig had ik de hulpdienst via Facebook bericht. Ik kan nu laten zien dat hun service nul is en ik het echt geprobeerd heb. Uiteindelijk, na een half uur wachten en telefoontjes, hoeven we nu maar de helft te betalen, dat scheelt weer.

Moving day 2

Daarna door de controles en dan is het wachten. De vlucht gaat zo snel, dat we nog niet in de lucht zijn of de landing wordt al weer ingezet. We worden opgehaald door een vriendelijke jongen dus ook dat is goed geregeld. “Moving day 2” is een betere optie dan de eerste. Bij het hotel krijgen we een gratis upgrade omdat ze aan het verbouwen zijn, dank u!

Cambodja is erg vriendelijk en heel warm. De lucht is droog en eigenlijk ben je met niets doen al doorweekt. Vandaag nog maar even relaxen na deze Moving day zodat we morgen fris en fruitig op pad kunnen, gezellig! Nu dus in Siem Reap Cambodja.

 

Laat een reactie achter