Je hebt er vast al eens van gehoord, “in alignment zijn”. Het betekent afgestemd zijn op je werkelijke Zelf. Alleen dan kun je alles naar je toetrekken wat je wil. Je moet “in lijn” zijn, om alles te krijgen waar je naar verlangt. 

De bedoeling is dat je “in lijn” komt met je Hogere Zelf. Je Hogere Zelf is ook wel het eeuwige, niet-lichamelijke bewustzijn dat je echte Zelf is. Het is een bewustzijn dat verbonden is met dat wat we de Bron noemen. Je kan de term Hogere Zelf dus vervangen door de Bron, wat ik in de rest van het artikel zal doen.

De Bron

In het begin van dit leven projecteerde de Bron een deel van zijn Zelf naar de fysieke wereld. Deze projectie werd jij. Je werd dus niet 1 ding, je werd je fysieke Zelf en je Hogere Zelf. In de fysieke wereld worden alle gedachten die we hebben omgezet in onze werkelijkheid, manifestatie noemen we dat. Het is dus belangrijk dat je je bewust bent van je gedachten, zo kunnen nieuwe ideeën en verlangens ontstaan. Dit hele proces van verlangens en de Bron die zich afstemt op de vibratie ervan, noemen we expansie.

“When you are in alignment with the desires of your heart, things have a way of working out”

Wij, met onze verlangens, veroorzaken de expansie van de Bron. Maar hoe is dit alles van toepassing op je eigen afstemming? Zodra de Bron de frequentie van je verlangen aanneemt, zorgt hij ervoor dat dit alles zich manifesteert. Het is dus heel belangrijk om met je emoties “in lijn” te blijven, ten opzichte van je verlangen. 

Stem af op je verlangens

Als je afgestemd bent op jouw diepe verlangens, dan stem je af op je Hogere Zelf. Wanneer we het hebben over afstemming met het Hogere Zelf, dan hebben we het over het creëren van een energetische vibratie tussen onszelf en ons Hogere Zelf, door de gedachten die we denken. Je zou dit kunnen zien als het stemmen van een instrument.

Afstemming vinden betekent dat je de gedachten kiest die op dezelfde frequentie vibreren als de frequentie van wat je verlangd. Dit is de sleutel tot manifestatie. Als je gefocust bent op een gebrek, dus veel zorgen hebt over geld bijvoorbeeld, dan kan het geld nooit naar je toe stromen. Zorgen over geld is namelijk niet dezelfde frequentie als het ontvangen van geld, je krijgt dan alleen maar meer zorgen.

Waarom lijden als je niet “in lijn” bent?

Als je een gedachte vasthoudt die niet in overeenstemming is met je verlangens, dan zal het je niet lukken om het te krijgen. Als je een gedachte vasthoudt die wel in lijn is met je verlangens, zul je een positieve emotie voelen en dan zal wat je verlangd wel naar je toekomen.

Dus waarom lijdt je als je niet “in lijn” bent? Waarom zit je in de put en gaat het van kwaad tot erger, je lijkt er niet meer uit te komen. Omdat je emotionele systeem maar één doel heeft. Dat doel is om je van moment tot moment nauwkeurige feedback te geven. Feedback over welke frequentie jouw gedachte heeft, waar je momenteel in zit. Nogmaals in Jip en Janneke-taal; “Dit betekent dat jouw emoties en gedachten laten zien, of je in de juiste frequentie zit met je verlangens en de Bron“.

Negatieve emoties

Als je gedachten denkt die niet in lijn zijn met jouw Bron, voel je negatieve emoties. Als je gedachten denkt die wel in overeenstemming zijn met jouw bron, dan voel je positieve emoties. Het enige dat je dus hoeft te doen, om in lijn te blijven, is je bewust worden van hoe je jezelf voelt. Leer om gedachten te denken die emotioneel goed voor je zijn. En stop met je te concentreren op gedachten die emotioneel slecht voelen. Leer dus om je gedachten te focussen. 

Alignment

Voel je slecht

Het eerste belangrijke, om in lijn te zijn, is om je goed te voelen. Makkelijk toch, als je je slecht voelt weet je dat je uit alignment bent. Je bent bijvoorbeeld uit alignment als je een beperkende, negatieve overtuiging hebt. Zoals denken dat wat je wilt onmogelijk is. Of denken dat je iets niet verdient of kunt. Een ander voorbeeld is denken dat je iets nodig hebt. Iets nodig hebben betekent namelijk dat je gefocust bent op het ontbreken van dat iets. En als je je focus legt op gebrek, manifesteer je natuurlijk meer gebrek.

“Your alignment affects your perception”

Wanneer je bezig bent met het niet hebben van iets en je slecht voelen. Denk aan gedachten als; “Waarom komt het niet?”, “Wat doe ik verkeerd?”, dan zal je meer en meer negatieve emoties ervaren. Je blijft maar zoeken en uiteindelijk verlies je het vertrouwen. Je gelooft niet meer dat je geen moeite hoeft te doen om iets te manifesteren. En hoe langer je niet in alignment bent, hoe meer ongewenste dingen je naar je toe gaat trekken. Je krijgt dat constant de bevestiging te zien dat het niet werkt. Zo kom je in een negatieve spiraal. 

Voel je goed

Als we het omdraaien en je dus een positieve emotie voelt, dan ben je verbonden met de Bron. Je kijkt uit naar de manifestatie van je verlangen. Je voelt enthousiasme en er is geen gehechtheid of behoefte. Je vertrouwt erop dat het makkelijk zal manifesteren. Je bent helemaal niet bezig met of het er al is. Het komt, dus je maakt je nergens druk over. Je bent op de goede weg dus je ervaart alleen maar blijheid. Al je gedachten zijn positief en je voelt je alsof je weer even kind bent en dromerig.

AlignmentAlles is mogelijk

Je voelt je niet ellendig omdat je het niet hebt. Als je eenmaal begint met het in alignment zijn, zal het resultaat zijn dat je allerlei mooie, leuke dingen naar je toetrekt. Je krijgt vreugde en je kan een leven creëren precies zoals jij dat wil.

Denk dingen als; “alles is mogelijk”, of “ik verdien alles waar ik naar verlang”. Om in lijn te zijn met de positieve manifestatie, moeten er drie dingen overeenkomen. Ze moeten alle drie dezelfde frequentie hebben als jouw wens. Deze drie dingen zijn je verlangen, je geloof en je focus. Dit is jouw indicatie dat je in lijn bent met je Hogere Zelf en vervolgens dat de manifestatie van je verlangen zal plaatsvinden.

Laat een reactie achter