In dit artikel neem ik, Milou van Toor, jullie een stukje dieper mee, jezelf in. Om jouw bewustzijn te vergroten, van wat je onbewust in het hier en nu met je meedraagt.

Neem even jouw moment

Voor je start met lezen nodig ik je uit bewust een moment voor jezelf te nemen.

  • Sluit je ogen en haal een aantal keer diep adem, in en uit. Zo diep als mogelijk is, misschien zelfs naar je buik
  • Loop dan je lijf na van je hoofd tot aan je tenen. Voel wat er waar te nemen is in je lijf, zonder er iets van te vinden of er woorden aan te geven. Neem waar en laat alles wat er is er puur zijn.
  • Open hierna langzaam je ogen en voel na wat dit even stilstaan met je doet.

Heb jij door wat er leeft in jou?

Met momenten in het leven gaat alles vanzelf. We voelen ons levendig, ervaren plezier en genieten intens van de flow. De flow van rust, vreugde, dankbaarheid en liefde. Het gevoel de hele wereld aan te kunnen.

Ook kennen we allemaal de momenten van:

  • Op het werk vastlopen
  • Je alleen en onbegrepen voelen
  • Je moe voelen en moeilijk tot actie komen
  • Steeds weer in conflict raken met je vriend(in), waardoor je terechtkomt in “het spelletje” van elkaar aantrekken en afstoten.

Wat is jouw trigger?

In deze situaties kom je gevoelens tegen als angst, verdriet en boosheid als reactie op een trigger. Daar begint de bekende vicieuze cirkel waar we vaak, voor een enorm lange tijd, maar rondjes in blijven lopen. Je wil dingen in je leven anders en hebt er al van alles aan proberen te doen, alleen blijft het maar terugkomen.

Familieopstelling Weerstand en vechten

Wanneer we ergens tegenaan lopen, hebben we de neiging ertegen te vechten of het te willen begrijpen, met ons hoofd. Je kijkt naar wat je anders wil, verderop, de toekomst in en ziet het het liefste gister dan morgen nog anders.

“We don’t see things as they are, we see them as we are”

De realiteit is dat wat er in je leven speelt, heeft gespeeld, is wat het is. En hoe gek het ook klinkt, het is precies wat er moest gebeuren. Ik hoor je denken “hoezo dan, hoezo wordt die pijn me aangedaan?” Soms is er iets vanuit het verleden (dat wat getriggerd wordt) wat gezien moet worden, voordat de verandering naar dat wat je anders wil kan ontstaan.

Pijnpunten

Triggers die we in het dagelijks leven tegenkomen zie ik als pijnpunten in onszelf, die vaak ontstaan zijn in onze kindertijd. Onze kindertijd met alles wat we hebben meegemaakt in ons leven en daarbij onze genen, afkomst en basis.

Hierin zit ook dat wat we van onze ouders en voorouders, ons familiesysteem hebben meegekregen. Wat zij in hun levens hebben meegemaakt, hoe zij hebben geleefd en zijn opgegroeid, heeft enorm veel invloed op wie wij hier en nu zijn. Veel meer dan we ons er bewust van zijn.

Wat is er nog onbewust?

Mede hierdoor kunnen situaties in ons hoofd opgelost lijken en in ons onderbewuste nog een grote impact hebben, op het hier en nu. Dit resulteert zich in blokkades en patronen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt, last van hebt.

Wat kun je hier nou aan doen, zonder weer de vicieuze cirkel in te stappen?

Familieopstelling

Als we onze basis en afkomst kunnen omarmen en accepteren, kunnen we onszelf, als uniek individu, een volwaardige plek in het leven aannemen. Dit “werk” is van binnenin te doen en vraagt moed om de realiteit onder ogen te zien.

In een familieopstelling wordt, op basis van feiten en gebeurtenissen van je familiesysteem, gekeken naar de oorsprong van dat waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Vaak speelt het zich af in het onderbewuste. Op zielsniveau kun je verbonden zijn met iets wat veel invloed heeft op jouw dagelijks leven.

“Let your true self have a chance to shape your life”

Je krijgt in een opstelling de mogelijkheid om in contact te komen met jouw onderbewuste, jouw innerlijke kind en vanuit daar weer een stap te maken in de richting jouw verlangen.

Praktijk Lukkie

Kies jij er ook voor contact te maken met je innerlijke ik, om zo je cirkel weer te veranderen in een pad waarop je jouw eigen unieke weg weer kunt vervolgen?

Als je verdere stappen wil zetten en benieuwd ben naar wat mogelijkheden hiervoor zijn, neem dan contact op met Milou van Toor via www.praktijklukkie.nl

 

 

Familieopstelling