Innerlijke leegte

We willen allemaal geweldige dingen in ons leven manifesteren, we willen van alles hebben en gelukkig zijn. Je leven zou zo veel beter zijn als je veel geld hebt, een fantastische relatie of een groter huis, heb ik gelijk?

Maar ik wed dat je je nooit hebt gerealiseerd wat de echte reden is waarom je deze dingen wil manifesteren. De echte reden waarom je iets wil, is omdat je denkt dat je jezelf beter voelt als je ze hebt.

Dezelfde frequentie

Het lastige is alleen dat je om iets aan te trekken om dezelfde frequentie moet zijn. En om in die frequentie te zijn moet jij je voelen alsof je het al hebt. Wat dus het belangrijkste is, is hoe jij je voelt.

Er zijn dus twee basis regels om alles te kunnen manifesteren.

  • Hoe voel jij je als je het zou hebben? De echte reden dus waarom je het wil hebben
  • Bedenk manieren om dat gevoel te ervaren

ManifesterenHoe zou jij je voelen? 

De eerste stap is dus om te bedenken hoe het ding dat je wilt, je zal laten voelen als je het al hebt. Gebruik de volgende zin als richtlijn om dit uit te zoeken. “Ik wil (voeg het gewenste in) omdat het me zal laten voelen (voeg het gevoelen in, wat je krijgt als je het hebt).” Bijvoorbeeld: “Ik wil een relatie omdat mijn partner me een geliefd, gelukkig en fijn gevoel geeft” of “Ik wil elke maand 1000 euro extra verdienen, omdat ik daar een rustiger en zekerder gevoel van krijg”. 

Doe alsof het er al is

Nu je de gevoelens hebt geïdentificeerd, is het tijd om te zien hoe je ze op dit moment in je leven kunt gaan opnemen. Dus niet morgen, volgende maand of over een jaar, nee nu! Op welke manieren kun je beginnen met het voelen van die gevoelens zonder dat je het al hebt? Als het je lukt om in dat gevoel echt te zijn en te blijven, kan het niet anders dan dat je het gaat aantrekken. Als je een relatie wil, kun je eerst heel erg van jezelf gaan houden en in de frequentie van liefde komen. Je gaat dan dingen doen waar je blij van wordt en een gelukkig, verliefd gevoel bij ervaart. Zeg dingen tegen jezelf, die je van je partner wil horen.

Als je meer geld wil omdat je je dan rustiger en zekerder voelt, ga je bedenken hoe jij je nu al zo kunt voelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan mediteren om meer rust te ervaren. Maar je kan ook geld gaan besparen om zo het gevoel van zekerheid te ervaren, door minder uit te geven.

Dankbaarheid voor wat er nu is

Wat ook altijd goed werkt is een dankbaarheidsdagboek bijhouden. Hoe beter jij je voelt in het nu, met wat je hebt, hoe meer overvloed je zal voelen. Schrijf elke dag vijf dingen op waar jij je dankbaar voor voelt. Zo kom je in een hogere frequentie om alles te krijgen wat je wenst.

Onthoudt goed dat je deze wet van aantrekking niet voor de gek kunt houden. Als jij je stiekem toch niet goed voelt, maar doet alsof, zal het gewenste niet kunnen komen.