vader

Als meisje had je een vader die geen emotionele band met je kon opbouwen, je hebt geen intimiteit ervaren. Hij had altijd iets belangrijkers te doen, zijn werk of hobby.

“Fathers are the first friend you make and the last love of your life”

Jouw vader bracht niet vaak echt tijd met je door, hij wist niet wie je was, of wat je leuk vond. Je moest echt je best doen om zijn aandacht te trekken, zijn liefde kwam niet vanzelf naar je toe. Je moest werken voor de liefde, om het te krijgen en om het vast te houden.

Papa’s kleine meisje

Je wilde graag papa’s meisje zijn, maar helaas is dat niet gelukt. Jouw vader wist zo weinig van je, dat je ook niet het gevoel had dat hij je beschermde tegen de grote, boze buitenwereld. Je had niet het vertrouwen dat hij je zou redden tegen pesterijen, of mensen die gemeen tegen je doen.

Als je dan ook nog niet echt een band met je moeder had, als je niet haar onvoorwaardelijke liefde voelde, dan nam de hunkering naar liefde van je vader alleen maar toe.

Fathers play a big role in their daughters’ self-esteem, self-worth and body image. A strong father-daughter bond also plays a heavy role in her ability to express her feelings, her emotions, and her thoughts.

Je wilde niets liever dan ontsnappen aan het gevoel van eenzaamheid en angst, door bij hem weg te kruipen. Omdat je deze aandacht en liefde niet kent, is het een zoektocht gebleven in je verdere leven. Als je voor de liefde van je vader moest vechten, dan is de kans heel groot dat je ook vecht voor de aandacht van een partner.

Waarschijnlijk heb je een afwezige, onbereikbare partner, die je ook niet dat speciale gevoel van geborgenheid geeft. Je bent constant aan het werk en zet je 100% in voor je relatie, er komt alleen niet zoveel terug.

Mijn partner is mijn vader

Het is moeilijk voor je om te erkennen, misschien is het zelfs onbewust, dat je exact hetzelfde gevoel dat had in de relatie met jouw vader. Misschien wil je het niet doorzien, omdat je jouw vader zo verheerlijkt hebt, dat je hem niet kunt afvallen. De pijn en hunkering naar liefde van je vader denk je te kunnen helen door een onbereikbare, afstandelijke partner zo ver te krijgen dat hij voor je kiest.

“A daughter needs a dad to be the standard against which she will judge all men” – Gregory E. Lang
Helaas gaat dit nooit lukken en is het de bedoeling dat jij jezelf gaat geven wat je nooit hebt ontvangen. Er is geen partner op deze wereld die het je kan geven, het zal nooit genoeg zijn om jouw leegte te vullen.