Verbinding

Voor je dit stuk gaat lezen wil ik dat je eerst even echt in je lichaam komt, dat je even echt verbinding maakt met jezelf. Voordat je besluit om naar beneden te scrollen, of op iets anders gaat klikken, ga je eerst het volgende doen;

Ga rustig zitten, leg je telefoon even aan de kant of draai weg van de computer. Sluit je ogen en stem je af op jouw lichaam. Vraag je zelf;

  • Hoe voel ik me?
  • Welke spieren  zijn gespannen of vermoeid?
  • Zijn er sensaties in mijn lichaam, waar voel ik die?
  • Welke gedachten komen hierbij op?

Verbinding met jezelf

De gewoonte om stil en aandachtig naar je lichaam te luisteren, is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks tussendoor in je leven doet. En toch is het een van de krachtigste manieren, om je te verbinden met jezelf en je leven.

Je hebt net de oefening gedaan dus nu de vraag; “hoe voelde jij je? Misschien voelde je een spanning, of tintelen hier en daar door je lichaam. Het maakt niet uit wat je voelde, er is geen goed of slecht. 

Tijd voor verandering

Door angst of slechte gewoonten heb je hardnekkige overtuigingen, gevoelens en gedachten verzameld die zich blijven herhalen. Het zit vaak diep geworteld in je lichaam en geest. Als jij je prikkelbaar, ziek of vermoeid voelt, is het misschien tijd voor verandering. Verandering vraagt een aantal dingen van je; 

  • Inzet
  • Eerlijkheid
  • Toewijding
  • Moed

VerbindingToewijding

Als jij dingen anders wil, zul je toewijding moeten hebben. Wat levert spanning? Waarom sta je waar je nu staat? Ook moet je moed hebben om onder ogen te zien wat je tegenkomt. Welke angsten komen er boven? Waar hou je vast wat je mag loslaten? Als je aan de slag gaat met die stukken zul je eerlijk moeten zijn. Je moet de verantwoordelijkheid nemen over je leven en jezelf accepteren voor wie je bent, ook de minder mooie kanten. En geloof me, het is echt niet altijd makkelijk en zal misschien zelfs behoorlijk pijn doen.

Jij bent niet je emoties

Wat je helpt is om te beseffen dat je gedachte, je overtuigingen en emoties niet zijn wie jij bent. Probeer er naar te kijken als een toeschouwer. Zodra je het vastpakt ontstaat er lijden. Oefen gelijkmoedigheid

Het is eigenlijk best raar, dat we zoveel innerlijke pijnen en overtuigingen blijven vasthouden, waarvan we weten dat ze je helemaal niet dienen. Zelfs als het zoveel pijn doet of het je ziek maakt, lukt het niet om dit om te buigen. Het is best lastig om je volledig bewust te zijn, van de destructieve patronen van gewoonten, gedachten en emoties die je ervaart.

Eerlijkheid

Het kostte mij veel tijd om bewustzijn en eerlijkheid te ontwikkelen. Om met volledige openheid en acceptatie te kijken naar wat ik in mezelf allemaal aantrof. Ontkenning is ook een mechanisme om je kwetsbaarheid en angst te beschermen, dus wees je hiervan bewust. Om te beginnen met de reis naar binnen is het van belang dat je eerst in contact komt met je lichaam.

Concentreer je op de pijn of stress die je voelt in je lichaam. Als je bijvoorbeeld een zwaar gevoel in je buik voelt, vraag jezelf dan af; “wat voel ik precies”? Ga er met aandacht naar toe. Staat het stil, of beweegt het? Welke kleur heeft het? Wanneer begon het gevoel? Wanneer wordt het gevoel erger? Maar ook, welke gedachten komen er op.

Voel hoe het met je gaat

We ervaren eerst een gedachte en daaruit ontstaat een gevoel. En ja dat kan zo snel gaan dat je het niet eens bewust ervaart. Je zal hoe meer je hiermee aan de slag gaat, steeds vaker ontdekken dat lastige of pijnlijke gevoelens in uw lichaam ontstaan ​​na negatieve gedachten of confronterende ervaringen.

Ga dus rustig zitten en mediteer naar de plek waar je de sensatie of onrust voelt. Neem hier meerdere keren per dag de tijd voor, check in met hoe het in je lichaam voelt. Kom weer in verbinding met jezelf.